Fri fragt over 250,-

Levering i hele landet

14 dages returret

Frequently Asked Questions

Hjem » FAQ

Hvad er MYREVAND™?

MYREVAND™ er “flydende jord”. Det består af forskellige lerarter, der er opslæmmet i vand, også kaldet en kolloid. Leret er meget finkornede jordtyper, dvs. knust og nedbrudt klippe. 

Hvordan virker det?
MYREVAND™ har en massefylde, der er næsten en tredjedel tungere end vand. Det danner dermed et højt tryk og kan løbe som en væske langt ned i små gange under fliserne og fylde hulrum op. Det stabiliserer fliser i indkørslen, terrassen og forebygger sætningsskader. Får man fyldt en del af boet, vil myrernes aktivitet flytte væk og lykkedes man med at få indkapslet dronningen, så vil hele boet uddø. Da MYREVAND™ ikke indeholder gift kan det også bruges i køkkenhaven og drivhuset.

Brug: MYREVAND™ bruges til opfyldning af huller skabt af myrer. Påfyldning er lettest med en 750 mL flaske. Flasken omrystes kraftigt inden brug. MYREVAND™ hældes direkte i hullet til boet. Lad evt. flasken stå på hovedet i hullet, så løber det selv ud, efterhånden som det fordeler sig i gangene. Overskydende MYREVAND™ vaskes af med vand.

Eftervirkning?
Når MYREVAND™ tørrer, vil det svinde, så efterfyldning anbefales.  MYREVAND indeholder kalium, magnesium og jern, så MYREVAND™ øger frugtbarheden i sandet jord.

Problem: Myrer har forkærlighed for at bygge deres bo under fliser. Gift, specielt fugesand og fiberdug har ikke den store virkning. Når dyrene graver deres gange, slæber de sand op, som man ikke kan få tilbage igen. Hvis skaden ikke udbedres vil fliserne få sætningsskader.

Myrer: Myrer er det mest succesfulde dyr på jorden, både målt på antal og samlet vægt. Et myrebo er en superorganisme, hvor hver arbejder fungerer som en celle, og hvor en koloni af sorte havemyrer typisk består af 5-10.000 myrer. Dronningen føder alle myrer i boet og kan blive op til 30 år gammel. Efter hendes død kan boet lever videre op til et år. Når et myrebo uddør, vil området blive overtaget af andre myrer eller en ny dronning der kommer flyvende.

Opbevaring: MYREVAND™ opbevares væk fra sollys i en tætsluttende beholder, så det undgår udtørring. Skal opbevares utilgængeligt for børn.

Afskaffelse: MYREVAND™ må ikke hældes i håndvasken. Hvis blandingen bliver for tyk, kan MYREVAND™ fortyndes med vand. Opstår der klumper, kan man hælde den gennem en finmasket si nogle gange. Hvis MYREVAND™ tørrer helt ind, kan leret fordeles i rosenbedet, haven eller genbruges som juledekoration. Dunke og kapsler er lavet i PE og skal afleveres i den almindelige plastik genbrugsordning.

Hvad betyder temperaturen for MYREVAND?
Væsker bliver generelt mere tyktflydende når de er kolde. Derfor er det vigtigt at MYREVAND ikke er koldt når det bruges. Tag evt. dunken ind i varmen en dag før du skal bruge den, så den får en temperatur på min. 20 grader C.